Logo
Boka massage

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

VÅRA AYURVEDISKA BEHANDLINGAR 

Shirodara – Anita Davén-Söder, 90 minuter. 700 kr.
Ansikts – och huvudmassage – Anita Davén-Söder, 30 minuter. 450 kr.
Djupgående ansiktsmassage med Shirodara – Anita Davén-Söder, 75 minuter. 650 kr.
Öronakupunktur – Anne Goodricj, 30 – 35 minuter. 350 kr.
Chavitti Uzhichil – Dr Unni med assistent, ca 90 minuter. 850 kr. (ges i maj och september).
Ayurvedisk hälsorådgivning – Anita Davén-Söder 90 min. 700 kr. Återbesök 30 min. 300 kr.

SHIRODARA

Shirodhara – Oljestråle i pannan – 

Yogamottagningen kan erbjuda Shirodhara, en behandlingsform som tillhör ayurveda, en urgammal indisk holistisk hälsovetenskap, som kort beskrivet är inriktad på att skapa balans mellan kropp, själ och ande. Ayurveda bygger på mjukhet och självinsikt.

Shirodhara behandling

Behandlingen inleds med en 25 minuter lång massage av huvud, nacke, axlar och ansikte.

Därefter får en stråle varm olja under 25 minuter långsamt strömma ned över pannan och hjässan.

Behandlingen lugnar ned det centrala nervsystemet, ger sinnet och sinnena djup vila, vilket tillåter kroppens naturliga läkeprocesser att utsöndra lagrad stress från nervsystemet. Till följd av detta förbättras den mentala klarheten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp och hela nervsystemet får lugn och ro.

Total behandlingstid: 90 min.

Behandling med Shirodara rekommenderas vid migränproblematik, tinnitus, stress, oro, sorg, sömn problem och lindrar symtom pga utmattning/utbrändhet men också för att öka mental klarhet och koncentration vid krävande arbete och studier.

Bästa resultat med shirodara är en behandlings serie om 3-5 gånger med 1-2 veckors mellanrum om möjligt.

ANSIKTS – OCH HUVUDMASSAGE

En gammal form av indisk oljemassage som är specialiserad för huvud och ansikte och ger en mycket behaglig avspänning i hela din kropp.

Cirkulationen till och från huvudet kan vara begränsat av spänningar i muskler och bindväv, vilket minskar flödet av vital näring (energi) och syre. Huvudvärk och migrän som orsakats av spänning och stress är inte ovanligt. Andra problem kan vara svaghet, nervositet och överaktivt tänkande.

Den indiska huvud- och ansiktsmassagen lösgör och förebygger blockeringar i kroppens olika cirkulationssystem samt stödjer avspänning och avslappning.

Effekter av huvudmassage:

 • Ökar tillförseln av vital näring och syre samt stödjer utrensning av slaggprodukter.
 • Förbättrar cirkulationen i huvudet samt till och från huvudet.
 • Löser upp spänningar i muskler och vävnader.
 • Reglerar överskott av värme i huvudet.
 • Hjälper till att lösa upp huvudvärk och förebygga migrän.
 • Stimulerar hårväxt.
 • Kan förbättra syn, hörsel, lukt och smak.
 • Reglerar ett överaktivt tänkande och ger avslappning av sinnet.
 • Balanserar nervsystemet.
 • Stimulerar hela nervsystemet via vitala energipunkter s.k. marmapunkter.

Ansiktet är en enda stor sensor som ständigt är öppet för intryck från omgivningen. Trigeminusnervsystemet finns bakom hela vårt ansikte och registrerar tillsammans med ögon och näsa till exempel synintryck, temperatur, dofter, luftfuktighet och blodflöde i huvudet. Spänningar i ansiktet stör sinnena och påverkar nervsystemet, vilket ansiktsmassagen kan råda bot på.

Effekter av ansiktmassage:

 • Löser upp spänningar i ansiktsmuskulaturen
 • Ökar cirkulationen och stödjer avsöndringen av slaggprodukter
 • Hjälper hudens ständiga återhämtnings-/föryngrings-process
 • Förebygger acne
 • Förebygger rynkor
 • Ökar skönheten.

DJUPGÅENDE ANSIKTSMASSAGE MED SHIRODARA

Fokus ligger på ansikte och huvud som lösgör och förebygger blockeringar i kroppens olika cirkulationssystem samt stödjer avspänning och avslappning.

ÖRONAKUPUNKTUR

Öronakupunktur är en behandlingsmetod där punkter i örat stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. Genom att påverka en bestämd punkt i örat som motsvarar och står i relation till ett visst organ, en kroppsdel eller en funktion kan öronakupunktur fungera både förebyggande mot obalanser i kroppen och fungera som smärtlindring.

Grundtanken i modern öronakupunktur är att varje kroppsdel har en motsvarande reflexpunkt i örat som kan användas både för diagnos och för behandling. Om något är i obalans i kroppen avspeglas det i den bestämda delen av örat. Reflexpunkten kan bli öm eller ändra färg. Om just den punkten i örat behandlas påverkas tillhörande del av kroppen positivt.

Hur kan behandling av örat fungera?

I örat finns nerver som sörjer dels för kontakten mellan örat, ansiktet, nacken, armen och hjärnan, samt vagusnerven som är den nerv som har kontakt med våra inre organ. På ett enda ställe på kroppen kommer vagusnerven upp till ytan och det är i öronsnäckan; conchan. Därför kan vi genom att stimulera punkter i örat faktiskt nå och påverka de inre organen och en teori är att det är därför som öronakupunktur/ öronakupressur är så effektivt.

När punkterna på örat stimuleras, antingen av nålar eller kulplåster så aktiveras känselkroppar i örats hud som blir till en impuls som skickas till centrala nervsystemet, som i sin tur skickar ut impulser till kroppen att rätta till obalansen. Eftersom örat är en reflexzon så är det bara de punkter där det finns en obalans som är aktiva, i motsats till kroppsakupunktur där man kan uppmäta aktivitet i alla punkter längs meridianerna. Punkterna kan även ömma eller ha en avvikande färg. Man kan därför undersöka örat med en elektrisk palperpenna där man helt enkelt mäter det elektriska motståndet på örats hud. Är det ingen obalans i punkten så finns där ingen elektrisk aktivitet.

Behandling med öronakupunktur

Behandling med akupunktur nålar tar ungefär 30-40 minuter, klienten kan antingen sitta eller ligga på massage bänk. Nålarna tas sedan bort och ersätts med kulplåster som kallas akupressur och förlänger behandlingen. Dessa små kulplåster kan sitta kvar ungefär 3 dagar efter besöket och klienten kan själv stimulera punkterna genom att gnugga lätt på kulplåstren.

Gärdets Ayurveda och Akupunktur
hos Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23

Anne Goodrich Mobil: 0706779254 Mail: a54goodrich@gmail.com

CHAVITTI UZHICHIL – MASSAGE MED FÖTTER

Dr Unnikrishan som är chef för Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital i Kerala i södra indien besöker oss två gånger per år för att informera om sin verksamhet. Som ett led i detta erbjuder han att prova på en Chavitti Uzhichil-behandling.

Chavitti Uzhichil är en ayurvedisk massageteknik där ayurvediska oljor med särskilda örter sakta värms upp och masseras in i huden med massörens fötter. Tekniken använder sig av kroppens så kallade Marmapunkter och aktiverar dessa genom massagen och frigör därmed energin i kroppen som i indien kallas för prana.