Logo
Boka massage

MENTAL TRÄNING I SKOLAN MED YOGA

MENTAL TRÄNING I SKOLAN
Stresshantering med medicinsk yoga

Föreläsning med Per Söder som kommer att berätta om hur han bland annat använder yoga inom ämnet Mental träning. Praktiska övningar kommer att ingå. Per planerar att starta en utbildning för personal inom skolan som vill arbeta med framför allt yoga inom ramen för den mentala träningen, men även inom andra ämnen och årskurser.

Dag: torsdag 23 november.
Tid: 19.00 – 20.30.
Plats: Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23, Stockholm.
Föreläsare: Per Söder.
Kostnad: 150 kr.

Per Söder från Yogamottagningen har arbetat med kursen Mental träning i gymnasieskolan de senaste fyra åren. I kursen har ingått moment som avslappning, minnesträning, koncentrationsövningar, eget arbete på temat hälsa, men fokus har legat på mjuk och enkel yoga som en väg till avspänning och stresshantering.

Vi som arbetar i skolan vet vilket problem stressrelaterad ohälsa bland eleverna är idag, med symptom som spänningshuvudvärk, kroppssmärtor, magbesvär och oro med ångest. Skolverkets nationella kurs Mental träning (100 poäng) är en utmärkt plattform för att hantera stressen i skolan (vilket också är ett uttryckt mål för kursen).
I det centrala innehållet finns till exempel ”olika stressorer i vardagen”, ”teoretiska modeller för stresshantering”. ”aktuell forskning inom området”, ”mentala avslappnings- och träningsmetoder”.

Per Söder är legitimerad lärare i svenska och religion och har arbetat inom skolan som lärare och studierektor i mer än trettio år. Sedan tio år är han verksam som yogalärare främst med inriktning på huvudvärk och har skrivit böckerna Migränyoga och Stressyoga.