Logo
Boka massage

ALPVANDRING MED YOGA

yoga-the-alps_2015_flat

25 JULI – 1 AUGUSTI 2023

Vandring i italienska Alperna med fokus på yoga, upplevelser, mat och familjär gemenskap.

Preliminär anmälan och mer information: info@yogamottagningen.se

VANDRING = YOGA! En både fysisk och mental upplevelse där du använder andning, fokusering och uthållighet för att nå ditt mål. Vi låter vandringen och yogan under veckan berika varandra.
Yogamottagningen genomför tillsammans med Manfrinato Resor och Yogacenter i Malmö vandrings- och yogaresan till Sauze d`Oulx i Piemontes alper. Vi bor i en mycket pittoresk, gammal och liten alpstad på 1500 meters höjd. Infödda italienska bergsguider ser till att vi hamnar där inte många andra hamnar.

Vandring
Vandring på hög höjd i fantastiska alpmiljöer med nya vyer och upplevelser varje dag, yoga på alpängarna och ljuvlig italiensk alpmat och fina viner. För de som vill: världens längsta tibetanska hängbro och äventyrspark. En riktigt häftig upplevelse! Det är inte nödvändigt att vara vältränad inför resan, men självklart får du ut mer av upplevelsen om du skaffar dig lite kondition och styrka inför vandringarna. Vår guide under hela resan är Franco Manfrinato, född och uppvuxen i Sauze med ett äventyrligt sinne, massor av humor och stor omtanke om alla gäster.
Vandring i alperna innebär både uppför och nedför för att komma till de finaste platserna och utsikterna. Det är en fördel om du har lite styrka i ben och knän och förbereder dig på branta stigar.

Yoga
Per Söder och Anita Davén-Söder från Yogamottagningen håller i yogapassen som hämtas från Kundaliniyoga och Mediyoga. Yogaövningar och andningstekniker kommer att ha fokus på vandringarna med andningsträning och uthållighet inför vandringarna och uppmjukande stretch och rörelse under själva vandringen. Vi kommer även att arbeta med den mentala styrkan för att stärka dig inför olika utmaningar.

ManfrinatoResor
har arrangerat aktiva upplevelseresor till Piemontes alper och till Sicilien i Italien i 15 år.
Företagets grundare, Malmöbon Franco Manfrinato, är uppvuxen i alpbyn Sauze d´Oulx, även kallad alpernas balkong för sina många soltimmar. Franco är skidlärare, massageterapeut och PT och driver Manfrinato resor och Manfrinato Hälso- och yogastudio tillsammans med sin fru Louise.
Sedan 2015 samarrangerar de vandringsresor med Yogamottagningen och Anita och Per Söder.

Fokus på yoga, upplevelser, mat och gemenskap.
Yoga på alpängarna och ibland i soluppgången på hotellets terass, pick-nick med lokala läckerheter under vandringarna,det italienska alpköket och viner från Piemonte på hotell Assietta om kvällarna. Middag en av kvällarna uppe på högt beläget härbärge i Seu, känt för sin fantastiska mat. Vandring ner till byn med pannlampor under stjärnhimlen.
Vi resor med små grupper på mellan 12 och 20 personer.

Fyra heldagsturer
Vi vandrar i helt olika alpmiljöer med två guider, vilket gör det möjligt att nivåanpassa turerna. För er som vill ha lite tuffare fysiska utmaningar finns möjlighet till toppbestigningar under vandringarna. För er som vill och vågar, går vi säkrade över världens längsta tibetanska hängbro under den vandringsfria dagen. Annars kan vi rekommendera att bara ta det lugnt, boka massage, alternativt shopping och kultur i Turin.

I priset 11 500 kr ingår
Transport till och från flygplatsen och till utflykterna, välkomstdrink, boende med halvpension på charmiga familjehotellet Assietta, mitt i byn, känt för sin goda mat. Alla middagar är inkluderade, picknicklunch på utflykterna, guidning och 2 yogalektioner varje dag.

Kostnader som tillkommer
Flyg till och från Turin eller Milano,
 dryck till middagarna, lunch under resdagar och ledig dag samt vandring över hängbron Ponte Tibetano (för de som vill).

Arrangör och guide på plats:
Franco Manfrinato
040 23 74 72,
0707 17 03 04
franco@manfrinato.se

Flygbokning rekommenderas via resebyrån Akilles enligt överenskommelse med oss.
Kontakta:
Costa Baltatzis
costa@akilles.se
+46 (0)40 – 664 66 63
+46 (0)708 – 18 31 09

PRIS: 11 500 kr (exklusive flyg).