Logo
Boka massage

AYURVEDA OCH YOGA I INDIEN

KERALA KOVALAM november/december 2023 

Hälsoresa till Dr Unni med Anita Davén-Söder Researrangör: ReseSkaparna och Yogamottagningen. Bokning: info@reseskaparna.se eller telefon 08-944040 

Vi reser till den lilla badorten Kovalam i den vackra provinsen Kerala som ligger längst söderut på den indiska halvön. Har finns sverigevännen Dr Unni som äger och är chefsläkare på den ayurvediska kliniken Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital. Vi kommer att bo på Dr Unnis eget nybyggda hotell i Skandinavisk stil, och får dagliga behandlingar på Dr Unnis klinik som ligger intill hotellet. Yogapassen gör vi på hotellets terrasser. Reseledare och yogainstruktör Anita Söder som tar er med till Indien.
FAKTA
PRIS: 34 950 kronor. . RESLÄNGD: 15 dagar.

I PRISET INGÅR:

 • Svensk reseledare
 • Flyg
 • Transfer flygplats – hotell t/r
 • Del i dubbelrum utsikt mot trädgården 12 nätter med frukost
 • Middagar på hotellet
 • 13 dagar med ayurvediska behandlingar (2- 2,5 h per dag) på Agastyaa Clinic, som leds av Dr. Unni
 • Personlig konsultation med Dr. Unni
 • Dagliga samtal med ayurvedisk läkare
 • Yoga varje morgon
 • Svenska yogainstruktörer
 • Övrigt enligt program

TILLVAL: Havsutsikt: + 1000 kr per person (del i dubbelrum) Enkelrum: + 3500 kr.  Enkelrum med havsutsikt: + 5500 kr
PRELIMINÄRT FLYG (QATAR) UT: Arlanda – Trivandrum via Doah 09.00-03.00. Byte av flyg, 2,5 tim HEM: Trivandum – Arlanda via Doah 04.00 – 19.00. Byte av flyg 8 tim.

HOTELL
Hotellnamn: klinikens eget hotell Hotel Pritwii web-adress: www.unnidoc.com Vi reserverar oss för ändringar utom vår kontroll.

HITTA BALANSEN OCH LADDA BATTERIERNA
Hälsoresan till Kovalam i Sydindien hjälper dig att hitta energi och skapa balans i kropp och själ. Den lilla fridfulla badorten skapar lugn och ro med sina sandstränder och kulinariska restauranger. De dagliga ayurvediska behandlingarna på doktor Unnis klinik ger dig djup avspänning och balans i kroppen. Behandlingsprogrammet är helt individuellt anpassat efter dina behov och eventuella krämpor. Du reser hem med nya krafter och harmoni i ditt sinne.
AYURVEDA
I resan ingår dagliga behandlingar med massage, olika oljor och kanske inpackning med gurkmeja. Behandlingarna utformas individuellt efter samtal med den ayurvediske läkaren och kan även innefatta livsstilsråd och särskilda kostupplägg. Behandlingen tar cirka 2,5 timmar. Varje dag får du flera kontakter med de ayurvediska läkarna. Du får ett eget team av 3 behandlare som du har varje dag. Du får uppleva många olika typer av massage och behandlingar med oljor och örter. Ayurveda är den traditionella indiska hälsoläran som används parallellt med den västerländska sjukvården i landet. Här ser man till människans helhet och personlighet och behandlar därigenom orsaker och inte symptom på ohälsa.
MEDIYOGA
Mediyoga är medicinsk yogaform som är utvecklad ur Kundaliniyoga. Vi kommer att erbjuda morgonyoga dagligen som kommer att bli en blandning av Mediyoga och Kundaliniyoga. Det finns även möjlighet att testa andra typer av yoga i byn. Mediyoga är en terapeutisk yogaform där det är viktigt att kropp och medvetande hänger med. Du utför yogaövningar och andningstekniker långsamt och inkännande och låter kroppen hela sig själv i sin egen takt. Mediyoga är perfekt för dig som vill komma igång med yoga på ett lugnt sätt och samtidigt reducera spänningar och stress.
INDISK MAT
Maten är viktig i Indien och inom ayurveda i sydindien är det berömt för sitt sofistikerade kök. För en vegetarian blir Kovalam en uppenbarelse med det fantastiska utbud av färger, dofter och smaker som de många restaurangerna erbjuder. Den som äter kött och fisk blir inte heller besviken.
UTFLYKTER
Under hälsoresan till Kerala spenderar vi den mesta tiden i Kovalam, får behandlingar, yoga, badar och äter gott. Visst utrymme för utflykter kommer att finnas.
FLYGRESAN
Sker med Qatar Airways Arlanda till Trivandum via Doah, där vi får viss väntetid.
ERA RESELEDARE OCH YOGAINSTRUKTÖRER
ANITA DAVÉN-SÖDER är sjuksköterska och barnmorska med lång erfarenhet från sjukvården. Hon arbetar heltid med yogamottagningen där hon masserar, leder Mediyoga och ger ayurvedisk hälsorådgivning Hon ger även kurser i YogAffekt där Mediyoga och psykoterapi förenas. Anita är ägare till Yogamottagningen tillsammans med Per. Anitas specialområden är massage, mediyoga och ayurveda. Kontakt: anita@yogamottagningen.se