Logo
Boka massage

YOGA & WINE I TERRENO, TOSCANA

VINGÅRDSYOGA TOSCANA 25 – 28 MAJ 2023

(BOKNING SE LÄNGRE NER I TEXTEN)

HITTA LUGNET i Toscana. Sedan tusentals år tillbaka har människor vallfärdat till Italien, till vinet och den frid som de vackra vidderna inbjuder till. Kom till Toscana och familjen Ruhnes vingård, Terreno, tillsammans med Per och Anita Söder. Vi bor på gården, äter italiensk mat, har vinprovning och får guidad tur på vingården. Vi gör yoga och besöker närliggande byar.
YOGA ser vi som en väg till hälsa i kropp och själ. Yoga innehåller andningsövningar och fysisk träning som hjälper dig att slappna av och göra kroppen smidig och rörlig. Yoga har visat sig vara effektiv som stresshantering och motverkar värk och smärta som migrän. Yoga ger dig dessutom styrka, smidighet och energi till att orka mer i tillvaron.
PER SÖDER
är utbildad lärare i Kundaliniyoga. Han har tidigare arbetat som gymnasielärare och studierektor men arbetar nu på heltid med Yogamottagningen i Stockholm. Han har skrivit fyra böcker om yoga, Migränyoga och Stressyoga. Per har också varit också delägare i The Winery Hotel.

ANITA DAVÉN-SÖDER
är delägare i Yogamottagningen och har arbetat de senaste 18 åren som barnmorska. Hon är instruktör i Mediyoga och Mindfulness samt massör och ayurvedisk hälsorådgivare.

SOFIA RUHNE
är vinproducent på Terreno och berättar om vinets år, vinet i flaskan och de toskanska kullarnas historia.

För vem?

Denna resa riktar sig till alla som vill stärka själen och sitt välbefinnande med yoga, underbar miljö, långa middagar med vin, italiensk mat och trevliga människor. Du har kanske dessutom ett vinintresse och vill lära dig allt om vintillverkning av en svensk familj som tillverkat högklassigt ekologiskt vin i över 25 år. Du behöver dock varken yoga- eller vinerfarenhet för att delta, det får du på resan.

Resans upplägg

Du bokar själv flyg till Florens iToscana. Vi hämtar upp dig på torsdagseftermiddagen i Florens och kör dig till Terreno som ligger cirka 45 minuter söderut. 

Dagarna
Vi bor i  hus mitt i vingården och har tillgång till ett soldäck och en mindre pool. Frukostar och middagar intar vi i gårdens egen Fattoria och äter mat som till största delen lagas av grönsaker från egna odlingar. Vi gör yoga varje morgon och eftermiddag utomhus. Vi äter picknick lunch mitt i vinfälten eller uppe på berget. Vi får en visning av viner och vinkällare och får lära oss det mesta om vintillverkning.

Terreno Yoga & Wine maj 2023

Pris
675 EUROi, exkl flyg. I priset ingår boende i toskanska lanthus, del i dubbelrum, vegetarisk helpension (förutom en lunch på egen bekostnad nere i byn) samt transfer från/till Florens.

Bokning
Resan bokar man själv och vi ordnar transfer till och från Florens flygplats vid 18-tiden ankomstdagen.  Dit går det reguljärflyg med ett byte på vägen.  Det går jättebra också att flyga till Pisa direkt med Norwegian/Ryanair.  Det är lätt att ta sig till Florens flygplats därifrån.
Kostnaden på Terreno per person i dubbelrum är €675 inkl. alla måltider, som är vegetariska, utom en lunch i byn, övningar, aktiviteter och vinprovningar.
Boka med ett mail direkt till suzanne@terreno.se

Ankomst/avresa
Transfer från Florens flygplats till Terreno blir tidig kväll den 5/5 med retur 8/5 efter frukost. Om ni inte redan är på Florens flygplats, ta spårvagnen från Florens centralstation eller flygbussen från Pisa flygplats. Detaljerad information skickas ut när avresan närmar sig.

Yoga och aktiviteter

Yogan är både kundalinyoga och mediyoga. Passar alla typer av ålder och fysik. Yogamatta och handduk ingår. Övriga aktiviteter som promenader i bergen och vingårdslunch kräver bra skor. Möjlighet att boka massage på plats.

Varmt välkomna till Yoga & Wine på Terreno.

För mer information

info@terreno.se

Foto: Kjell Andersson